En wat nu?

We hebben nu groene stroom, waarvan we een groot deel zelf opwekken via zonnepanelen. We gebruiken geen gas, waardoor ook onze warmte met groene stroom wordt opgewekt. Maar we hebben nog geen nul op de meter. Ook hier schijnt de zon alleen overdag, en soms dat niet eens. Daarvoor zou in ieder geval een accu helpen of een bron van energie die niet alleen overdag bij goed weer stroom levert.

Accu’s worden steeds beter en goedkoper, maar hoeveel zou je dan nodig hebben? Met de Nederlandse winters is een dag overbruggen niet altijd genoeg. Dan heb je ook nog mogelijkheden om de accu van een  elektrische auto in te zetten voor je huis. Hoe zou dat werken en is dat genoeg? Er zijn verschillende projecten op dat gebied, dus ik neem jullie gewoon mee in mijn zoektocht naar onze ideale oplossing.

Als een accu niet voldoende is, moeten we misschien ook kijken naar alternatieve bronnen van energie. Ik denk dan zelf als eerste aan windenergie, vooral door het klimaat. Misschien bestaan er ook windmolens die je als huiseigenaar op, aan of achter je huis kunt zetten. Misschien zijn juist andere bronnen beter geschikt voor een huis. Daar ga ik de komende tijd in duiken en hier vinden jullie binnenkort mijn bevindingen. Ik sluit niet uit dat ook daar weer een spreadsheet bij komt kijken. Ik beloof plechtig de samenvatting en conclusie ook beschikbaar te maken.

Door Cilou Bertin

Hallo, ik ben Cilou en ik woon sinds 2016 Gasloos op de gaslaan.

Geef een reactie